lørdag 2. juni 2007

FUE hårtransplantasjon hos Dr. Mohammad Mazhar Hussain

Artikkelen er oversatt fra engelsk. Se orginalartikkelen.

Oppdatering: Når
jeg ser tilbake på denne artikkelen nå, ser den ut som ren markedsføring av My Hair Clinic. Men jeg er virkelig veldig fornøyd med operasjonen og resultatet så langt. Det er nå nesten 4 uker siden jeg gjennomførte operasjonen, og jeg har allerede hatt to uker på jobben. Ingen har lagt merke til noen ting. Donorområdet var umulig å oppdage allerede 10 dager etter operasjonen, og den røde huden på noen av bildene var helt borte etter to uker.

Forrige uke (may 2007) gjennomførte jeg en hårtransplantasjon på 2000+ "grafts" hos Dr. Hussains klinikk for hårtransplantasjon i Pakistan (My Hair Clinic).

La meg like godt ta konklusjonen med én gang: Jeg er veldig, veldig fornøyd med at jeg valgte Dr. Hussains klinikk!

Dr. Hussain har spesialisert seg på FUE hårtransplantasjon, slik at jeg kunne unngå et nytt strip-arr i nakken. FUE-metoden går ut på flytte en og en hårsekk ("graft") fra nakken til toppen av hodet. Prosedyren tar lang tid, men gir
imponerende naturlig resultat.

Forbedring av hårlinjen ved å skjule gamle, store grafts

Jeg ba Dr. Hussain plassere nye transplantater i hårlinjen for å skjule gamle, store grafts plassert der av Nobel Clinic, og for å myke opp den rare retningen på håret som jeg fikk transplantert ved New Hair Clinic.Jeg barberte ikke mottakerområdet, selv om Dr. Hussain anbefalte dette sterkt. Jeg var bekymret for at mine gamle, store grafts skulle bli alt for synlige. De korte hårene på bildet er mine nye, transplanterte hårrøtter. Bildene viser også at huden er litt rød i mottakerområdet.

Det venstre bildet viser mine gamle grafts, plassert rett opp av New Hair Clinic. Det har alltid plaget meg hvor unaturlig dette ser ut, særlig i områder i nærheten av mitt "ekte hår," som peker fremover (ikke rett opp). Dr. Hussain har plassert nye hårrøtter for å gjøre hårlinjen mer naturlig, og gi en mer gradvis overgang fra vinkelen på mitt eget hår til vinkelen på de gamle implantatene.

Legg merke til det store implantatet, som består av ca. 8 hår, i bildet til høyre. Disse implantatene (fra Nobel Clinic) er særlig synlige i hårlinjen, og jeg grer alltid håret mitt for å skjule dem best mulig. Reparasjonsarbeidet gikk ut på å plassere enkeltvise hårstrå i hårlinjen, mellom de store implantatene. Det imponerte meg hvor mye tid Dr. Hussain brukte på å plassere hvert eneste lille hårstrå i en best mulig vinkel. Dette var noe helt annet enn jeg har opplevd ved andre klinikker.

Kamuflering av strip-arret mitt

Kamuflering av det gamle strip-arret mitt adde høyeste prioritet da jeg bestemte meg for å ta en FUE hårtransplantasjon. Jeg bestemte meg for å sette 500 grafts i arret for å prøve å skjule det. Dr. Hussain kunne fortelle at det ofte er redusert vekst i arrvev, men han venter at 60-80% av det transplanterte håret i arret vil begynne å vokse. Det er flere bilder av pasienter med strip-arr på Dr. Hussains webside som hjalp meg å da jeg skulle bestemme meg.

Donorområdet blir barbert før hårsekker blir plukket ut. Jeg valgte likevel å beholde noe hår over strip-arret mitt, slik at dette forble skjult. Dette vises i bildene nedenfor.

Helning av donorområdet

Helningen i donorområdet har vært imponerende rask, sammenlignet med tidligere erfaringer med strip-kirurgi.Jeg hadde 2000 små skorper i donorområdet, ett for hver graft, men skorpene var veldig små og grodde fort. Bildene viser donorområdene mine 4 og 6 dager etter at hårene ble tatt ut.Et nærbilde av donorområdet viser de små skorpene. Etter 6 dager (venstre bilde) var skorpene nesten borte. Dr. Hussain oppmuntret meg til å dusje hodet flere ganger daglig for å myke opp skorpene og fremskynde helningen.

Jeg er virkelig fornøyd med at helningen går så raskt. FUE hårtransplantasjon er ganske bekymringsløst sammenlignet med strip-kirurgi. Strip-kirurgi er smertefullt, og ga meg også store, synlige blåmerker bak ørene, der hvor huden er tynnest. Blåmerkene holdt seg i nesten to måneder, og jeg brukte sminke for å skjule gul- og blåfargen fra kollegaene mine.

I mitt hode er det mange gode grunner til å unngå strip-kirurgi hvis du kan.

Hvordan fatte en beslutning

Jeg hadde hodet fullt av spørsmål som måtte besvares før denne siste hårtransplantasjonen, og Dr. Hussain svarte selv tålmodig på alle sammen. Dette var helt avgjørende for at jeg valgte klinikken hans, fordi det ga meg muligheten til å bygge den nødvendige tillit til ham før jeg bestemte meg. Jeg har alt for mange erfaringer med "hårkonsulenter" som er mer for bilselgere å regne. (Her er kanskje Einar Nordskog, som New Hair Clinic valgte å bryte sitt samarbeid med, verst i klassen. Styr unna!)

Jeg møtte også Dr. Hussain i Norge for en konsultasjon, og dette gjorde meg enda mer sikker på valget mitt. Dr. Hussains er veldig tilbakelent og behagelig å snakke med, og han virket også genuint opptatt av at jeg skulle få et resultat jeg skulle bli fornøyd med. Han lærte meg også mye om hvorfor mine gamle grafts ikke ser naturlige ut, og om hvordan nyere teknikker jobber for å unngå dette, bl.a. ved å jobbe med en naturlig vinkel på håret og hvordan håret ikke må plasseres for dypt i huden - ting jeg skulle ønske jeg visste om før jeg tok mine første hårtransplantasjoner.

Jeg bestemte meg til slutt for å gjennomføre hårtransplantasjonen min i Pakistan, fordi dette gjorde operasjonen mye billigere. Til å begynne med var jeg litt skeptisk til å fly til Pakistan, bl.a. pga. ustabilt politisk klima, men det viste seg å være helt uproblematisk.

Til slutt

Selv om det er flere måneder til håret begynner å vokse, føler jeg meg veldig sikker på godt resultat allerede nå. Jeg kan se de små hårene som er nitidig plassert blant mine gamle grafts, og gleder meg særlig til arret i nakken blir mindre synlig.

Jeg brukte lang tid på å undersøke ulike alternativer for denne hårtransplantasjonen. Jeg ville være helt sikker på å unngå dårlig resultat og skuffelser, slik jeg har hatt med tidligere hårtransplantasjoner. Disse er godt dokumentert her på bloggen min.

Heldigvis fant jeg Dr. Mohammad Mazhar Hussain, og jeg kan varmt anbefale ham til de som vurderer en hårtransplantasjon. De vil i hvert fall starte med et godt resultat, ikke som jeg som har brukt mange år på å dekke over gamle skader. Jeg ga klinikken hans topp karrakter på kosmetiskguide.dk.

Nå klør det veldig på hodet mitt - jeg kan formelig føle at det vokser. Kan ikke si annet enn at jeg gleder meg til å se det fulle resultate av Dr. Hussains arbeid.

1 kommentar:

Innuendo sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.