lørdag 2. juni 2007

Unngå Nobel Clinic til enhver pris

Artikkelen er oversatt fra engelsk. Se orginalartikkelen.

Jeg fikk utført min første hårtransplantasjon hos Nobel Clinic i England, etter å ha blitt henvist dit av deres Norske avdeling.

Mitt eneste råd er å unngå Nobel Clinic til enhver pris.

Det er mange år siden hårtransplantasjonen min nå, men metodene de brukte var utdatert og uansvarlige allerede på det tidspunktet. Selve prosedyren gikk ut på såkalt "punch graft" -ekstraksjon av hår fra nakken. Disse hudflikene ble så delt opp i hva de kalte "micrografts." En "micrograft" inneholder 5 til 8 hårstrå eller mer, som er alt for mye til å gi et naturlig utseende. Resultater jeg fikk er det som ofte omtales som "dukkehår," og jeg hadde smerter i nakken som også var full av stygge områder uten hår.

Websidene til engelske Nobel Clinic sier at "The treatment is a minor surgical procedure that takes 2/3 hours." To-tre timer er liten tid. Fra dette alene virker det opplagt at klinikken spekulerer i dårlig kvalitet. Moderne hårtransplantasjon tar mye lengre tid fordi hårsekkene transplanteres en etter en, ikke i store grupper med opp til 10 hairs. Dette er et møysommelig arbeid. I tillegg bruker flinke kirurger mye tid på å plassere hver enkelt hårsekk for å gi et mest mulig naturlig utseende. Det er viktig å gi hvert enkelthårstrå riktig vinkel og også å unngå å plassere hårsekkene for dypt i hodebunnen. Nobel Clinic feilet på alle disse områdene.

Jeg endte opp med å reise til New Hair Clinic i Sverige for å skjule arbeidet som ble utført av Noble Clinic.

Det ser ikke ut som jeg er den eneste som har dårlige erfaringer med Nobel Clinic heller. En blogger som kaller seg "Nobel Victim" skriver "I have really lost a good five or more years of my life worrying about hair, when I should have been worrying about living. It is such a monumental waste of anyone’s life [...]" Jeg kjenner denne følelsen godt. Mine resultater var ikke på langt nær så ille som de han beskriver, men trolig bare fordi jeg fikk transplantert mye mindre hår enn ham.

Les også om mine erfaringer med
New Hair Clinic i Sverige, og nå nylig, en svært positiv erfaring med FUE hårtransplantasjon ved Dr. Mohammad Mazher Hussains klinikk i Pakistan.

Ingen kommentarer: