lørdag 2. juni 2007

Strip-transplantasjon hos New Hair Clinic i Sverige

Artikkelen er oversatt fra engelsk. Se orginalartikkelen.

Forbehold: Det er nå mer enn 6 år siden jeg fikk gjennomført min hårtransplantasjon hos New Hair Clinic. De har trolig oppdatert metodene og kompetansen sin siden den gang, og mine erfaringer kan derfor ha redusert relevans i dag.

Jeg har gjennomført tre behandlinger hos New Hair Clinic, først for å dekke over en tidligere "punch graft"-operasjon fra Nobel Clinic i England, og senere for å øke hårvolumet mitt.

Alt i alt er jeg ganske fornøyd, selv om New Hair Clinic ga meg litt unaturlig hår og et ganske synlig "strip-arr" i nakken. Hårtransplantasjonene har gitt meg selvtillit fordi jeg ser yngre ut, men har også gjort meg litt folkesky på fordi jeg har vært redd for å bli "avslørt" hvis folk har sett for nøye på meg. I dag finnes teknikker som gir helt naturlig utseende, og jeg ønsker av og til at jeg hadde valgt å vente noen år med mine egne operasjoner.

Mine bekymringer ar tatt mye energi, og har ofte gjort at jeg har distansert meg fra nære relasjoner. Jeg har f.eks. aldri likt at andre tar på håret mitt, å ligge på fanget til noen, eller bare være alt for nærme. På denne måten har nok hårtransplantasjone hos New Hair Clinic - men mest den hos Nobel Clinic - endret meg som person. Dette er noen av grunnene til at jeg ikke anbefaler strip-kirurgi ved hårtransplantasjon, og anbefaler pasienter å være nøye med å sikre kvaliteten på resultatet.

Merk: Jeg har ingen kunnskap om kvaliteten på arbeidet til New Hair Clinic idag (6 år senere), men jeg vet at de fortsatt bruker strip-kirurgi ved sine hårtransplantasjoner.

Unaturlig hår

Den største saken for meg har vært det litt unaturlige resultatet som New Hair Clinic ga håret mitt. Dette var ikke så synlig til å begynne med, mens jeg fortsatt hadde en del av mitt naturlige hår mellom implantatene. Men etter hvert som jeg mistet mer hår har det blitt gradvis mer synlig.

Det er i hovedsak to ting som gjør at håret ikke ser helt naturlig ut:
  • Unaturlig vinkel på hårstråene
    Det transplanterte håret be plassert stående rett opp på hodet (vinkelrett). Dette ser særlig unaturlig ut på sidene og ved tinningene, der det transplanterte håret møter mitt naturlige hår og forskjellen i vinkel på håret blir veldig stor. Naturlig hår vokser fremover i dette området, ikke rett opp, og derfor har det vært lett å se hvor det transplanterte håret mitt begynner.

  • Hårene ble plassert for dypt. Dette er hva som på engelsk kalles "pitting." Når hårene plasseres for dypt blir det små groper i hodebunnen der hver enkelt hårsekk er transpllantert. Huden blir veldig ujevn, og det er lett å se at håret er transplantert. Dette er særlig synlig å hårlinjen.

  • Ujevn plassering av håret. En stor del av det transplanterte håret ble plassert på høyre side av hodet, som har gjort at jeg ser litt asymmetrisk ut. (Enten det, eller så ble det gjort en dårlig jobb på venstre side, slik at håret ikke tok rot her.) I tillegg er det store områder der det ikke ble plassert noe hår i det hele tatt, mens andre har fått tett med transplantater. Resultatet er en ujevn, flekkete hårvekst, ikke ulik den man ser på gamle slitte, teddybjørner.
heldigvis har jeg kruset hår, som gjør at effekten dempes noe.

Strip-arret i nakken

På tidspunktet da jeg hadde min operasjon var strip-kirurgi den beste veien å gå, og I lys av dette er jeg ganske fornøyd med mitt valg av New Hair Clinic.

Etter tre operasjoner er strip-arret mitt fortsatt ganske smalt. Slik sett har de gjort en svært god jobb på meg sammenliknet med andre strip-pasienter. Dr. Hussain (fra My Hair Clinic) har bilder av en pasient med særlig brutale arr på sin webtjeneste. Merk at dette ikke er en pasient fra New Hair Clinik, så vidt jeg vet.

Etter min siste operasjon hos New Hair Clinic løsnet noen av stingene på høyre side av bakhodet, slik at det var noe blødning. Dette er trolig grunnen til at arret mitt har blitt noe bredere og er mer synlig på denne siden av hodet.

Hvorfor jeg ikke valgte New Hair Clinic

Etter at jeg oppdaget FUE-hårtransplantasjon var det helt klart for meg at jeg ikke ville gjennomføre flere strip-operasjoner. Tvert imot var det å gjemme strip-arret et stort poeng for meg, og en FUE-operasjon ville gi meg muligheten til å transplantere hår i arret mitt.

New Hair Clinic tilbyr tydligvis FUE hårtransplantasjon nå (ifølge websiden), men dette ser ikke ut til å være noe de har mye erfaring med. Siden jeg også var usikker på grunn av mine tidligere erfaringer fra 6 år tilbake, ønsket jeg å forsikre at jeg fikk det aller beste resultatet når jeg nå skulle ta en ny hårtransplantasjon. Jeg trengte rett og slett noen jeg kunne stolle 100% på.

Jeg fant endelig tryggheten jeg var på jakt da jeg traff Dr. Hussain fra My Hair Clinic for en konsultasjon i ved Horten Sykehu i Norge. Bare det å kunne treffes ansikt til ansikt og diskutere med kirurgen utgjorde enorm forskjell for meg. Dermed stoppet jeg å se meg rundt etter andre alternativer, og utelukket også flere operasjoner hos New Hair Clinic.

Det er vanskelig for meg å bedømme kvaliteten på New Hair Clinics arbeid i dag. Det har gått mer enn 6 år, og teknikkene innenfor hårtransplantasjon har utviklet seg enormt. For de som vurderer New Hair CLinic kan jeg bare anbefale å tenke gjennom argumentene imot strip-kirurgi, og kanskje også å gjøre noen ekstra undersøkelser ift. plassering og vinkling av håret (les ovenfor) for å sikre et naturlig utseende.

Du kan også lese om mine erfaringer med Dr. Hussain.

Ingen kommentarer: